Terrassebrædder

Terrassebrædder

14 varer

Skal du have ny terrasse?

Vi bruger oceaner af tid på vores terrasser. Det er der vi bruger mange af vores udendørs timer – specielt om sommeren. Om morgenen kan man nemt komme ud på terrassen og nyde en kop kaffe. Hvis det er godt vejr, er terrassen et perfekt sted til at sole sig, eller slappe af og læse en god bog. Men det vi elsker mest ved...

Skal du have ny terrasse?

Vi bruger oceaner af tid på vores terrasser. Det er der vi bruger mange af vores udendørs timer – specielt om sommeren. Om morgenen kan man nemt komme ud på terrassen og nyde en kop kaffe. Hvis det er godt vejr, er terrassen et perfekt sted til at sole sig, eller slappe af og læse en god bog. Men det vi elsker mest ved en terrasse, er at kunne sidde udenfor og spise aftensmad, og nyde de sene sommeraftener sammen med gode venner eller familie. En terrasse er nemlig et samlingspunkt, og det er derfor vigtigt, at vælge de korrekte terrassebrædder.

 

Skal du have en ny terrasse, hvor du gerne vil have nogle flotte terrassebrædder, der både er holdbare i længden og samtidig har en flot udstråling? Så bør du overveje at vælge en af vores mange typer af terrassebrædder. Vores terrassebrædder kommer i flere forskellige typer og varianter, og så giver de terrassen et naturligt og hjemligt udtryk. Du kan få dem i flere forskellige mål og de findes også i flere forskellige farver og nuancer. De mange forskellige muligheder for farver og mål gør, at du kan lade fantasien slippe løs, når du skal have bygget din nye terrasse. På den måde er du også med til at få personaliseret din træterrasse til lige præcis din smag og dit hjem.

 

Vores terrassebrædder kommer desuden både trykimprægneret og brunimprægneret, så de har en lang holdbarhed. Slip fantasien løs og byg din nye terrasse med disse terrassebrædder, der desuden kommer til en fornuftig kvadratmeterpris her hos os.

 

Trykimprægnerede terrassebrædder passer godt til det danske klima.


Terrassen er et sted, hvor man opholder sig, når der skal hygges. Det kan være, at man skal holde en sommerfest for familien, hvor der skal grilles og snakkes ud på de lange sommeraftener. Nogle bruger også terrassen i de koldere tider om for eksempel efteråret, hvor man kan nyde en varm kop te med et varmt tæppe og stearinlys. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at skabe en god stemning på terrassen, og den kan bruges hele året rundt. Da terrassen bruges året rundt, er det vigtigt at tage det danske vind og vejr i betragtning.

Da vi kender det danske klima og hvordan vejret hurtigt kan skifte, er det en god idé at overveje en terrasse, der kan holde til lidt af hvert. Vælger du at bygge terrassen med trygimprægnerede terrassebrædder, så får du nogle terrassebrædder, der kan holde til meget. Trygimprægneret træ er nemlig behandlet på en bestemt måde, så det kan holde til forskellige forhold og er meget modstandsdygtigt overfor forskelligt vind og vejr. Trykimprægnerede terrassebrædder er også modstandsdygtige overfor blandt andet svampe- og insektangreb. Og så kan man regne med, at trykimprægnerede terrassebrædder holder i omkring 20 år, til trods for at de kommer i kontakt med jorden. Derfor bør du overveje trykimprægnerede terrassebrædder til din nye terrasse, da de passer godt ind i det danske klima.

 

Skab en moderne terrasse med brunimprægnerede terrassebrædder


Brunimprægnerede terrassebrædder har til fælles med de trygimprægnerede, at de er meget modstandsdygtige over for det meste vind og vejr. En markant forskel er dog, at det brunimprægnerede træ ikke så godt tåler en konstant kontakt med vand og jord, og derfor kan de være mere sårbare i det skiftende vejr. De er dog stadig tilpas mostandsdygtige, og så er de et meget populært og moderne valg af terrassebrædder.

De brunimprægnerede brædder har et idyllisk og moderne udseende, der giver en fantastisk udstråling til terrassen. De mørke brædder skaber en rolig og naturlig stemning, når der hygges på terrassen under de varme sommeraftener og de koldere aftener resten af året.

 

Skal du bygge dig en ny terrasse, så bør du overveje vores udvalg af terrassebrædder. Uanset om du gerne vil have, at terrassen har et helt naturligt og varmt udtryk, eller om du gerne vil have en terrasse, der er meget holdbar, så kan du finde de rette terrassebrædder hos os. De forskellige brædder findes desuden i forskellige størrelser, varianter og nuancer, så du nemt kan lade fantasien slippe løs.


Komposit – vedligeholdsfrie terrassebrædder


Hvis du leder efter terrassebrædder som ikke skal vedligeholdes, så er komposit det rette valg for dig. Komposit er nemlig lavet af træ, plastik og bindemiddel. Komposit er derfor ikke et organisk materiale ligesom trykimprægnerede- og hårdttræs terrassebrædder. Selvom komposit ikke er 100% træ, så har de samme udtryk og ligner træterrassebrædder til forveksling. Du får derfor ved køb af komposit terrassebrædder, en terrasse som ligner en træterrasse, men du slipper for vedligeholdelsen, eventuelle splinter eller stikkende skruer – og så sparer du penge, da du slipper for udgifterne til vedligehold, som træbrædder har brug for.

Komposit terrassebrædder har en levetid på omkring 20-25 år, som svarer til ca. det samme som trykimprægnerede terrassebrædder, men til gengæld så slipper du for vedligeholdelsen løbende. Det kan dog anbefales at give overflades noget imprægnering, som kan beskytte mod solens stråler, så slipper du for, at brædderne falmer, og samtidig beskytter mod alger og snavs. Ellers er det eneste du skal bruge til at rengøre dine komposit brædder en kost og rengøringsmiddel, da komposit terrassebrædderne er beskyttet mod alt slags vejr og insektangreb. Derudover, afhængigt af hvilke komposit brædder du vælger, er der minimum 5-10 års reklamationsret for komposit terrassebrædder.


Hårdttræ / Bangkirai – levende farvespil til din terrasse
Bangkirai –  i daglig tale hårdttræ – er med til at give et mere eksklusivt udseende til din træterrasse. Bangkirai farvespil spreder sig over en lang række nuancer, toner og farver. Du kan finde bangkirai terrassebrædder i farver fra lyse brungule toner og hele vejen til de mørke rødbrune farver. Disse farver spiller ekstremt godt sammen med en haves fine farver, og får det hele til at se mere levende ud.

Bangkirai vil med tiden gå hen og få grålige toner. Der er dog mange der synes det er flot, og så er det bare en ekstra bonus. Det kan ikke forhindres at Bangkirai terrassebrædder vil gråne, men det kan forsinkes. Man kan bevare det originale udseende ved løbende at behandle med terrasseolie til hårdttræ. Behandlingen bør påføres både før de lægges, lige efter og løbende i løbet af årene – alt efter vind og vejr.  


Terrassebrædder i Sibirisk lærk


Som navnet nævner, så er sibirisk lærk terrassebrædder fra Sibirien. Og der er faktisk forskel på Sibirisk og Europæisk lærk. Sibirisk lærk vokser nemlig i taigaen, som betyder langsom vækst. Terrassebrædder af sibirisk lærk er imprægneret fra naturens side, og derfor skal du ikke tænke på vedligeholdelse i forhold til imprægnering. Og så har terrassebrædder af sibirisk lærk en lang og naturlig levetid grundet den naturlige imprægnering. Til gengæld er lærk en meget livlig træsort, som bevæger sig meget – også efter det er lagt. Det er derfor vigtigt hverken at spare på længden i enderne samt indkøbet af befæstning og skruer. Når brædderne af lærk lægges, skal der være kortere mellem fastgørelsespunkterne, og så bør der bores for at undgå revner i brædderne. På den måde er du med til at sørge for, at terrassebrædderne kan vride sig, som lærk gør, og forlænge dine terrassebrædders levetid.


Hvor tit skal terrassebrædder vedligeholdes?


Vedligeholdelse af dine terrassebrædder er forskelligt fra hvilke brædder du har til din træterrasse.

  • Trykimprægnerede og brunimprægnerede terrassebrædder bør vedligeholdes minimum én gang om året.
  • Hårdttræ/bangkirai terrassebrædder bør også vedligeholdes minimum én gang om året, hvis det ønskes at beholde det oprindelige look og farve som træet kom med. Men med tiden vil træsorten gråne.
  • Komposit og terrassebrædder af sibirisk lærk har som sådan ingen vedligeholdelse. Der er kun normal rengøring der bør udføres ligesom på alle andre terrasser.

Hvilke terrassebrædder skal du vælge?


Når du skal til at købe terrassebrædder til din nye terrasse, er det vigtigt at tænke over, hvad der passer til dit hjem og din dagligdag. Og med det menes der, at du skal tænke over udseende, vedligeholdelse og levetid. Alt efter hvilket look du ønsker til din terrasse, hvilket budget du har, og hvor meget tid du har tænkt dig, at lægge i vedligeholdelsen af dine terrassebrædder, så har vi flere muligheder til dig.

I den vedligeholdelsesfrie afdeling har vi komposit terrassebrædder, som til forveksling ligner rigtige træbrædder. Også vedligeholdelsesfrit har vi sibirisk lærk, der skal du så tænke over, at det kan være lidt mere besværligt at montere, da træet vrider sig rigtig meget. Men med sibirisk lærk får du nogle rigtig flotte dybe toner til din terrasse, som får den til at se rigtig eksklusiv ud.

Hvis du ikke har noget imod vedligeholdelse minimum én gang om året, og leder efter en rigtig træterrasse, så er trykimprægneret brædder en vinder for dig. Trykimprægneret træ er som regel billigere end de andre muligheder, men så kræver det jo selvfølgelig lidt på vedligeholdelsesfronten. Trykimprægneret terrassebrædder er som regel i den grønlige tone. Hvis dette ikke er noget for dig, kan du selvfølgelig også vælge brunimprægneret brædder. Hvis du vælger brunimprægneret brædder, skal du huske på, at det ikke tåler direkte kontakt med jord og vand, ligesom trykimprægneret brædder gør. Dog giver brunimprægneret brædder en mere moderne og mørk, varm stemning til din terrasse.

HVORDAN SKAL TERRASSEBRÆDDER VENDE? 

 

Hvis du selv skal lægge terrassebrædderne, er det vigtigt, at du vender dem, så de peger med marvsiden opad. Marvsiden på brædder er retsiden, eller den side, som vendte ind mod træets midte. Kigger du på brædderne fra en ende af, skal årringene i træet bue opad, når du skal lægge dem. Men marvsiden skal faktisk også vende væk fra underlaget i forbindelse med opsætning af hegn, facader eller lignende.

 

HVOR MANGE TERRASSEBRÆDDER PR. KVM? 

 

Her hos Lavpris Træ finder du en masse forskellige terrassebrædder i varierende mål. Hvor mange terrassebrædder du helt konkret skal bruge til din kommende terrasse pr. kvm, det afhænger bl.a. af, hvilke slags terrassebrædder du vælger. Du skal derfor være opmærksom på de givne terrassebrædders mål.

 

HVOR MEGET MELLEMRUM MELLEM TERRASSEBRÆDDER? 

 

Det er vigtigt, at der er en lille smule mellemrum mellem hver terrassebrædder. Der skal ca. være et mellemrum svarende til 8 mm mellem hver terrassebrædder – men med nogle af vores terrassebrædder skal mellemrummet være endnu mindre. Du kan med fordel benytte dig af forskellige remedier som snore eller afstandsklodser til at måle afstanden.

 

HVORDAN LÆGGER MAN TERRASSEBRÆDDER? 

 

Der er flere forskellige fremgangsmåder, som du kan benytte dig af. Ikke desto mindre er den typiske fremgangsmåde at lægge en konstruktion, der ligger helt plant, som terrassebrædderne kan ligge på. Derefter skal terrassebrædderne skrues fast med terrasseskruer. Sørg for at der minimum er 3 centimeters mellemrum til kanten af brædderne. Hvis du arbejder med meget lange terrassebrædder, kan du benytte dig af en skruetvinge, som sørger for at holde terrassebrædderne fast, imens du skruer dem fast på konstruktionen. 

 

Ønsker du ikke, at man kan se skruerne, kan du dække dem til med propper. Det tilføjer desuden en naturlig, pæn finish. 

En af de vigtigste elementer, når du skal sikre dig en stabil og lige terrasse, er brugen af terrasseopklodsning. En træterrasse, der er opklodset, består, som udgangspunkt, af et stabilt underlag, underliggende bjælker, opklodsningen samt terrassebrædderne.     

TERRASSEBRÆDDER OG TRÆOLIE 

 

Her på siden finder du terrassebrædder i forskellige træsorter – og dermed også terrassebrædder i både mørke og lyse nuancer. Du finder f.eks. terrassebrædder, der allerede er brunimprægnerede, samt terrassebrædder, der naturligt har en mørk farve som f.eks. vores Bangkirai terrassebrædder. Men du kan også tilføje farvet træolie på dine terrassebrædder, hvis du ønsker, terrassen generelt skal have en mørkere farve. Du finder forskellige slags træolier her hos Lavpris Træ, som du kan anvende på din nye terrasse. Tag f.eks. vores træolie V Premium 2,5 liter, som er en vandbaseret farvet træolie, der beskytter din terrasse mod skimmel- og algevækst. Træolien passer perfekt til terrassebrædder samt diverse andre trykimprægnerede konstruktioner. 

SØM ELLER SKRUER PÅ DIN NYE TRÆTERRASSE

 

Som allerede nævnt kan du anvende terrasseskruer, når du skal montere din nye terrasse. Det giver som udgangspunkt det pæneste og mest holdbare resultat – men du kan også anvende søm. Søm er den hurtige og nemme løsning, men du kan risikere, at terrassebrædderne splinter, når du slår sømmene i terrassebrædderne.

Her hos Lavpris Træ finder du mange forskellige slags terrasseskruer. Tag f.eks. denne boks med 200 rustfrie terrasseskruer fra Heco Dold. Disse terrasseskruer udmærker sig ved, at de kan bruges til hårde trætyper som cedertræ og lærk.

Eller hvad med vores Fast Deck Tool terrasseskruer, hvor du får hele 1.000 stk. terrasseskruer i kassen. Der medfølger desuden 1 x Bit T15 90 mm. 

Mindre
Mere
Viser 1 - 14 af 14 produkter

Køb dine terrassebrædder hos Lavpris træ


Uanset om du kunne tænke dig trykimprægneret- eller komposit terrassebrædder, så kan du finde dem hos os. Udover forskellige træsorter, så kan du finde mange nuancer, længder og bredder i vores sortiment. Priserne varierer også, og du kan finde nogle terrassebrædder til stærke priser hos os. Du kan derfor finde de terrassebrædder som passer perfekt til dit hjem. Tag et kig på hjemmesiden, eller kom forbi en af vores butikker og bliv inspireret. Vi byder dig velkommen, og står altid klar til at hjælpe dig, og svare på eventuelle spørgsmål som du kunne have.

Hvilken terrassebrædder skal du vælge?
Når du skal til at købe terrassebrædder til din nye terrasse, er det vigtigt at tænke over, hvad der passer til dit hjem og din dagligdag. Og med det menes der, at du skal tænke over udseende, vedligeholdelse og levetid. Alt efter hvilket look du ønsker til din terrasse, hvilket budget du har, og hvor meget tid du har tænkt dig, at lægge i vedligeholdelsen af dine terrassebrædder, så har vi flere muligheder til dig.

I den vedligeholdelsesfrie afdeling har vi komposit terrassebrædder, som til forveksling ligner rigtige træbrædder. Også vedligeholdelsesfrit har vi sibirisk lærk, der skal du så tænke over, at det kan være lidt mere besværligt at montere, da træet vrider sig rigtig meget. Men med sibirisk lærk får du nogle rigtig flotte dybe toner til din terrasse, som får den til at se rigtig eksklusiv ud.

Hvis du ikke har noget imod vedligeholdelse minimum én gang om året, og leder efter en rigtig træterrasse, så er trykimprægneret brædder en vinder for dig. Trykimprægneret træ er som regel billigere end de andre muligheder, men så kræver det jo selvfølgelig lidt på vedligeholdelsesfronten. Trykimprægneret terrassebrædder er som regel i den grønlige tone. Hvis dette ikke er noget for dig, kan du selvfølgelig også vælge brunimprægneret brædder. Hvis du vælger brunimprægneret brædder, skal du huske på, at det ikke tåler direkte kontakt med jord og vand, ligesom trykimprægneret brædder. Dog giver brunimprægneret brædder en mere moderne og mørk, varm stemning til din terrasse.

Hvor tit skal terrassebrædder vedligeholdes?
Vedligeholdelse af dine terrassebrædder er forskelligt fra hvilke brædder du har til din træterrasse.
Trykimprægnerede og brunimprægnerede terrassebrædder bør vedligeholdes minimum én gang om året. Hårdttræ/bangkirai terrassebrædder bør også vedligeholdes minimum én gang om året, hvis det ønskes at beholde det oprindelige look og farve som træet kom med. Men med tiden vil træsorten gråne. Komposit og terrassebrædder af sibirisk lærk har som sådan ingen vedligeholdelse. Der er kun normal rengøring der bør udføres ligesom på alle andre terrasser.

SKAL DU HAVE NY TERRASSE?
Skal du have en ny terrasse, hvor du gerne vil have nogle flotte terrassebrædder, der både er holdbare i længden og samtidig har en flot udstråling? Så bør du overveje at vælge en af vores mange typer af terrassebrædder. Vores terrassebrædder kommer i flere forskellige typer og varianter, og så giver de terrassen et naturligt og hjemligt udtryk. Du kan få dem i flere forskellige mål og de findes også i flere forskellige farver og nuancer. De mange forskellige muligheder for farver og mål gør, at du kan lade fantasien slippe løs, når du skal have bygget din nye terrasse. På den måde er du også med til at få personaliseret din træterrasse til lige præcis din smag og dit hjem.

Terrassebrædder

Besøg din lokale Lavpris Træ og se hele vores udvalg

FIND VEJ

Accept

Cookies.. Vi bruger cookies til at tilpasse indhold og budskaber, men også til statistik og målrettet markedsføring fra os selv samt fra 3. parter. Ved at fortsætte på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere om cookies HER!