Cement

Cement bruges som en del af alt byggeri, og er et uundværligt byggemateriale. Derfor betragtes cement også som en fast ingrediens i alt murerarbejde. Cement bruges eksempelvis til fremstilling af beton og mørtel, og det består af ¾ kalk og ¼ ler. Under fremstillingsprocessen brændes ler og og kalk, hvorefter det pulveriseres og knuses for så til sidst at kunne blive til cement. Herefter kan det bruges, som det er, eller man kan tilføje lidt sten og sand - evt også lidt kalk - og så får man en mørtelmasse. 

Her hos Lavpris Træ finder du kvalitetscement fra Dyckerhoff og Skalflex. Vores Dyckerhoff cement har en styrke på 42,5R, hvilket svarer til en normal hærdende cement. Der findes også cement, som har en styrkeklasse på 52,5R, hvilket er hurtighærdende cement. Du finder også vores Skalflex lyncement, som netop er ekstremt hurtighærdende. Derfor er det meget brugbart, hvis det skal benyttes til omgående reparation mursten, beton og slidlag eller ved fiksering af rør, bolte eller lignende. Det kan også sagtens bruges som spartling ved mindre reparationer, revner, huller på gulve og vægflader. Derudover kan det anvendes vandbelastede områder - herunder vådrum.    

Fra byggeprojekt til byggeprojekt er det meget forskelligt, hvilken styrkeklasse cement man skal benytte sig af. Ved parcelhusbyggeri - og andet nybyggeri - vil kravet til cementens styrkeklasse typisk svinge mellem 10 og 35. 

Cement

Dyckerhoff cement ekstra stærk 52,5N - 25kg *tages ikke retur*

Cement

Skalflex lyn-cement 5 kg

Byggemarked

BG Støberør ø20cm - 120cm

Stolpebærer

BG Støberør ø15cm - 120cm

Cement

Dyckerhoff Cement Comfort 25 kg Styrke 42,5N

Viser 1-5 af 5 element(er)

Sådan laver du cement 

Når man blander vand og cement, så sker der en kemisk proces, som får blandingen til at hærde og udvikle varme. Men jo mere vand man bruger, desto længere tid tager hærdningen - til gengæld opnår man oftere en stærkere cement. Har du ikke en cementblander, kan du blande massen i en trillebør, hvis der er tale om et gør- det-selv-projekt. For under større projekter er det nødvendigt med en cementblander, så massen hurtigere kan hærde. 

Under processen sker der både en kemisk proces og en varmereaktion. Under denne varmereaktion kan cementen slå små revner og svinde lidt i størrelse. Men det kan du undgå ved at bruge et armeringsnet. Det er dog værd at understrege, at armeringsnettet ikke gør cementblandingen stærkere, men modvirker at det opstår revner. 

Opbevaring af cement 

Det er vigtigt, at du ikke opbevarer cementen et fugtigt eller meget tørt sted. Undgå derfor at opbevare cementen på jorden, græsset, gulvet eller andre lignende steder, hvor det kan få fugt. Lad i stedet cementsækkene være på paller så der hele tiden kan komme luft under sækkene.

Når du arbejder med cement generelt, er det også vigtigt, at have arbejdstøj på, som dækker huden. Våd cement er nemlig ætsende. Ved hudkontakt er det derfor vigtigt, at du straks skyller huden med meget vand. Dette skal du fortsætter med, indtil du ikke har flere symptomer, eller indtil du når frem til lægen evt. Fordi cement kan være ætsende og give kraftige hudirritationer, så skal cement også altid opbevares uden for børns rækkevidde.   

Bestil din cement online her på siden eller kom forbi dit lokale Lavpris Træ byggemarked. Du er også altid mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 70 20 16 30.