Blokhusbrædder

Køb blokhusbrædder her hos Lavpris Træ. Her på siden finder du ubehandlede blokhusbrædder i højeste kvalitet, men vi forhandler selvfølgelig også trykimprægnerede blokhusbrædder, hvis det mere er det, du søger. Blokhusbrædder er kendt for at være den her idylliske, buede facadebeklædning, som bl.a. passer perfekt til sommerhuset, fritidshuset, annekset, skuret eller lignende. Vi tilbyder 19X100 MM blokhusbrædder i længder på 360 cm eller 420 cm. Vores Blokhusprofiler er godkendt til klasse 2 i beklædning i henhold til brandsikkerhed – K1 10-s2,d2 – og består af fyr og lærk, og kan anvendes fra 10 mm i de bagvedliggende hulrum.

 

Blokhusbrædder kan til forveksling minde om bjælkerne fra et bjælkehus, men blokhusbrædder har et mere ensartet udtryk, og så er de også billigere end de massive, runde bjælker, som typisk pryder de klassiske bjælkehuse.  

19x100 mm blokhusbrædder (sælges i pakker)
  Blokhusbrædder

  19x100 mm blokhusbrædder (sælges i pakker)

  11,95 kr mtr.
  Viser 1-1 af 1 element(er)

  Blokhusbrædder – træbeskyttelse  

   

  Vores ubehandlede blokhusbrædder er et smukt valg, når du skal vælge udvendig beklædning. Du skal dog altid huske at behandle de ubehandlede blokhusbrædder med træbeskyttelse, når disse skal monteres udendørs. Med den rette træbeskyttelse, på de udvendige blokhusbrædder, sørger du for, at skimmelsvamp ikke vokser på brædderne.

   

  Træbeskyttelsen er derfor nødt til at indeholde svampemiddel – såkaldt fungicider – som holder skimmelsvamp væk fra blokhusbrædderne. Træbeskyttelsen skal påføres med nogle få års mellemrum. Nogle gange kan det være nødvendigt at bruge træbeskyttelse på begge sider af blokhusbrædderne, inden de monteres. Det er især relevant, hvis de skal monteres et sted, hvor de er ekstra udsat for meget fugt. 

     

  Derudover kan blokhusbrædderne med tiden få algevækst. I de fleste tilfælde er dette ikke decideret skadeligt for træværket – men rent æstetisk er det ikke flot at kigge på. Ofte er en stiv børste og lidt vand tilstrækkelig, hvis du skal fjerne algevækst på blokhusbrædderne. 

   

  Det er også afgørende, at blokhusbrædderne monteres korrekt, så regnvandet nemt løber af brædderne i stedet for at trænge ind i dem. Regnvand må aldrig kunne samle sig på facaden, men blokhusbræddernes buede design gør, så regnvand helt automatisk løber af brædderne.  

   

  Blokhusbrædder til udvendig brug 

   

  Blokhusbrædder er bl.a. populære, fordi de er tidløse i designet – men også fordi de er romantiske og idylliske på sin helt egen charmerende måde. Blokhusbrædder kan monteres på flere forskellige ydervægge. De kan f.eks. monteres udenpå mursten samt andre hårde overflader. Her skal man så bare huske at montere afstandslister på murstenene, før blokhusbrædderne monteres. 

   

  Blokhusbrædder kan også monteres på mere lette ydervægge som vindpap, hvor blokhusbrædderne skal monteres til sidst i rækkefølgen træskelet, isolering og vindspærre. 

   

  Her på siden finder du vores ubehandlede blokhusbrædder. Men hos Lavpris Træ forhandler vi også trykimprægnerede blokhusbrædder. På baggrund af trykimprægneringen er disse blokhusbrædder allerede modstandsdygtige overfor svamp, råd og diverse angreb fra insekter. Men du har også mulighed for at male udenpå de trykimprægnerede blokhusbrædder, hvis du dels vil tilføje farve, eller hvis du vil tilføje ekstra sikkerhed og beskyttelse til træværket.

   

  Har du spørgsmål til vores blokhusbrædder – uanset om det er de ubehandlede eller de trykimprægnerede – så er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 70 20 16 30. Du er også velkommen til at kigge forbi dit lokale Lavpris Træ byggemarked.    

  Product added to wishlist
  Product added to wishlist