Thermowood

Naturligt bæredygtigt træ behandlet ved høj temperatur, forøger holdbarheden og stabiliteten. Ideelt til udendørs anvendelse, leverer Thermowood en smuk kombination af æstetik og lang levetid.

26x118MM Terrassebrædder FT 457T Thermowood Fyr
  Thermowood

  26x118MM Terrassebrædder FT 457T Thermowood Fyr

  34,95 kr m
  Fast Deck Spacer 4, 5, 6, 7 mm
   Diverse

   Fast Deck Spacer 4-7 mm

   Fast Skrueskabelon Deck Mate til terrassebrædder (passer til 95/120/145mm)
    Skjult montage

    Fast Skrueskabelon Deck Mate til terrassebrædder (passer til 95/120/145mm)

    Viser 1-3 af 3 element(er)

    Hvad er thermowood?

    Thermowood er kort sagt træ, der er behandlet med høj varme og vanddamp - hos Frøslev har vi samlet alle træarter herunder og kalder det Frøslev Heatwood.

    Produktionsprocessen af thermowood er baseret på brugen af høj temperatur og vanddamp, der forhindrer træet i at brænde. Under processen fjerner man sukkerstofferne i træet, og cellestrukturen forandres. Dette gør at råd og svamp ikke kan bosætte sig i træet, og samtidig bliver det færdige produkt meget formstabilt. Frøslev Heatwood egner sig rigtig godt til brug i det nordiske klima, specielt i fugtige sæsoner.

    Frøslev Heatwood er et meget bæredygtigt produkt, da der ikke bliver brugt kemikalier på noget tidspunkt i processen. Energiforbruget under produktionen er desuden meget lav.

    Processen kan deles op i tre trin.

    Fase 1 - Temperaturforøgelse og ovntørring

    Lufttemperaturen i ovnen hæves hurtigt ved hjælp af varme og damp til en temperatur på omkring 100 °C, træet når op på samme temperatur. Herefter øges temperaturen jævnt til 130 °C, og tørringen finder sted. Damp bliver brugt som fugtmembran for at forhindre, at træet revner. Dampen forårsager ligeledes cellestrukturændringer i træet.

    Efter denne fase er fugtindholdet i træet reduceret til næsten nul.

    Fase 2 - Intensiv varmebehandling

    Under den intensive varmebehandlingsfase bliver luft- og trætemperatur hævet til mellem 185 og 225 °C. Den højeste sluttemperatur afhænger af det ønskede brug af træet.

    Når den ønskede sluttemperatur er nået, holdes temperaturen konstant i 2-3 timer. Damp bruges for at forhindre træet i at brænde og slå revner, og er fortsat med til at forandre træets cellestruktur.

    Fase 3 - Afkøling og fugttilsætning

    I sidste fase bliver temperaturen reduceret ved hjælp af et vand spray system. Træets vandindhold hæves til lige over 4 %, så man kan arbejde videre med træet.

    Varianter

    Varmebehandlet træ findes i to versioner - Klasse D til udendørs brug, hvor træet varmes op til 212 °C - samt Klasse S til indendørs brug, hvor træet udsættes for en lavere temperatur.

    Hos Frøslev forhandler vi udelukkende klasse D til udendørs beklædning og terrasser. Alle profiler bliver først forarbejdet efter varmebehandlingen.

    VEDLIGEHOLDELSE

    Thermowood-behandlet træ kan stå uden yderligere behandling efter montering, men kan også med fordel beskyttes med passende træbeskyttelsesmiddel.

    Hvis man ønsker at bevare den smukke brune nuance skal Frøslev Heatwood overfladebehandles før eller umiddelbart efter montering. Dette gøres med farvet eller pigmenteret træbeskyttelsesmiddel, som indeholder UV-filter. Træbeskyttelsen påføres i et tyndt lag. Behandlingen gentages efter behov, afhængig af byggeriets placering, udsættelse for vind og vejr samt den konstruktive beskyttelse.

    Ønsker man den smukke grå patinering kan træet stå ubehandlet, og det bliver bare smukkere med årene.

    Med tiden kan der komme små revner og splinter i træet, når det er udsat for vejr og vind. Dette kan minimeres med overfladebehandling, der samtidig forlænger træets levetid.

    Terrasser bygges altid på strøer så terrassebrædderne ikke kommer i kontakt med jord, og der kan komme luftcirkulation under den færdige terrasse. 

    Product added to wishlist
    Product added to wishlist