Kalmarbrædder

Kalmarbrædder er flotte brædder med barkkant, og du får et råt og naturligt look med kalmarbrædder. Kalmarbrædder skiller sig ud fra mange andre slags brædder, da man skærer skiver af træet langs stammen, hvilket giver et rigtig flot resultat. Kalmarbrædder kan laves ved brug af forskellige træsorter, men der anvendes ofte douglasgran og lærk – altså rødkernetræ. Men der kan også sagtens anvendes mere hårde træsorter som rødgran og eg. Uanset hvilken slags træsort man bruger til at lave kalmarbrædderne, så er det alene udskæringen, der definerer, om det er kalmarbrædder – selve træsorten har altså ingen betydning her. Kalmarbrædder kan bruges til fx hegn, beklædning, hytter, løsdriftsstalde, shelters, restauranter, barer mv.

Kalmarbrædder 24mm 160-240mm - længde 400cm
  Kalmarbrædder

  Kalmarbrædder 24mm 160-240mm - længde 400cm

  32,95 kr mtr.
  Viser 1-1 af 1 element(er)

  Skab atmosfære med kalmarbrædder 

  Hos Lavpris Træ tilbyder vi Kalmarbrædder i 24 MM 160/240 MM douglasgran i en fast længde på 400 cm. Vores kalmarbrædder i douglasgran får et rustikt og naturligt design – og man kan skabe en atmosfære, som kan minde om et hyggeligt skovmiljø. Kalmarbrædder kan både monteres lodret og vandret, ligesom de også er populære at montere på gavle, hvor man ønsker et anderledes og naturligt, råt look.

  Når der skal opsættes naturhegn – f.eks. ved fredede naturområder – så er det ofte kalmarbrædder, man anvender. Det skyldes, at hegnet skal være en naturlig del af omgivelserne samtidig med, at det skal være en bæredygtig løsning. Udover at kalmarbrædder er smukke og naturlige, så er kalmarbrædder også utrolig holdbare. Dette er også en af grundene til, at kalmarbrædder i dag er meget populære.  

  Hvorfor hedder det kalmarbrædder?

  Det er umiddelbart kun i Danmark, at vi kalder kalmarbrædder for kalmarbrædder, men hvorfor det præcist har fået dette navn, vides ikke. 

   

  Hvordan monterer man kalmarbrædder? 

  Vores kalmarbrædder – og kalmarbrædder generelt – er et naturprodukt med barkkant, hvorfor kanterne naturligvis ikke er lige i modsætning til mange andre typer af brædder. Det betyder, at du i nogle tilfælde er nødt til at kigge på det enkelte bræt for at finde ud af, hvor det passer bedst sammen med de andre kalmarbrædder. Kalmarbrædder kan både monteres lodret eller vandret alt efter behov.

  Da vores kalmarbrædder er et 100 % naturprodukt, vil det med tiden ændre en smule karakter. Hvis der er tale om kalmarbrædder i douglasgran, vil brædderne efterhånden få en mere rødlig farve, hvis det vel at mærke forbliver ubehandlet. Hvis der er tale om kalmarbrædder i lærk, får brædderne med tiden en mere grålig farve.  

   

  Hvad koster kalmarbrædder? 

  Vores kalmarbrædder finder du til yderst attraktive og konkurrencedygtige priser. 

   

  Vedligeholdelse af kalmarbrædder 

  Vores kalmarbrædder er naturligvis forskellige i udseende og form, og derfor varierer bredden også en smule fra bræt til bræt. Men dette er netop en af grundene til charmen ved kalmarbrædder, da den varierende bredde på brædderne gør helhedsindtrykket smukkere og mere naturligt.  

  Kalmarbrædder er jo som sagt et naturprodukt som er levende, og derfor kan det bevæge og udvide sig i takt med at træet bliver udsat for temperatursvingninger og andre vejrforhold. Det er ganske naturligt, at træ generelt ændrer en smule form og nuancer med tiden – dette har intet at gøre med træets holdbarhed eller øvrige funktionalitet. Nogle gange kan der også komme harpiks ud af kalmarbrædderne, men det kan nemt fjernes igen, når harpiksen igen er tørret.  

  Når man skal montere kalmarbrædderne på et tag – eller andre lodrette steder – så er det vigtigt, at man vender brædderne med indersiden ud. Det er nemlig på indersiden, at træet er hårdest, og derfor er det også mest modstandsdygtigt mod diverse vejrforhold dér. Men af æstetiske grunde kan man vende kalmarbrædderne anderledes, hvis de skal monteres vandret – men det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du vælger. 

  Man kan med fordel benytte sig af træbehandling løbende, så kalmarbrædderne holder i længere tid. Behandler man ikke sine kalmarbrædder, kan der komme små skjolde. Hvis du skal bygge et shelter eller et skur, så kan du med fordel behandle kalmarbrædderne udvendigt.  

  Har du spørgsmål til vores kalmarbrædder, er vores kundeservice altid klar med svar. Send os en mail eller ring til os på telefon: 70 20 16 30.

  Product added to wishlist
  Product added to wishlist