Reglar

Reglar er en høvlet rektangulær trælægte, der i vid udstrækning bruges til skillevægge, skillerum, skunke, mv. Ikke mindst fordi deres størrelse er tilpasset de fleste isoleringsdimensioner. Reglar har dog også massevis af andre anvendelsesmuligheder - f.eks. ved lægning af gulv eller ved opbygning af en træterrasse. Man kan anvende reglar i både vertikale og i horisontale vægkonstruktioner, hvor de først og fremmest har en funktion som lastbærende og stabiliserende i vægskiver.

Det er oplagt at forveksle reglar og rigel, da ordet rigel historisk har været anvendt som synonym for løsholt, der er det vandret liggende stykke træ der forbinder to stolper i et bindingsværk. De to ting har dog ikke noget med hinanden at gøre. Ordet "reglar" stammer fra svensk, men er optaget på dansk som en terminus technicus indenfor byggeri. Reglar i større dimensioner kaldes også spærtræ. 

45x95 mm skillerums reglar
Reglar

45x95 mm skillerums reglar

45x45 mm egaliseret regel
Reglar

45x45 mm egaliseret regel

45x95 mm skillerums reglar
Reglar

45x70 reglar, 3600mm

Viser 1-3 af 3 element(er)

Skillerumsreglar 

Her hos Lavpris Træ finder du skillerumsreglar i 45X95 MM og i længder fra 240 cm til 480 cm. Skillerumsreglar anvendes, når man skal opbygge selve skelettet til skillerummene. Vores skillerumsreglar er ydermere tilpasset de almindelige isoleringstykkelser på markedet, og derfor er det også nemt at isolere skillerummene med vores skillerumsreglar. Derudover er vores skillerumsreglar høvlet og afrundet på alle fire sider, hvilket gør dem yderst funktionelle - og så forekommer de med en god bundkant. Alt i alt er der tale om nogle solide skillerumsreglar, som kan bruges til mange forskellige slags formål. 

Hvilke længder man skal have sine reglar i, afhænger meget af formålet. Man kan derfor ikke sige noget generelt om de mest optimale størrelser. Vil du tilpasse dine reglar til nye mål, så kan de sagtens saves til egne, individuelle mål.    

Egaliseret reglar 

Hos Lavpris Træ finder du også egaliseret reglar i 45X45 MM. Egaliseret reglar bruges for det meste i forbindelse med krydsforskalling i lofter. Det betyder, at man krydsforskaller udenpå dampspærren. Det er yderst smart, da elektrikeren dermed kan trække sine elinstallationer helt uden at skulle gennem dampspærren. Vores egaliseret reglar fås i længder på 480 cm.  

Hvad er forskellen på reglar og lægter? 

Det er meget nemt at forveksle reglar med lægter, da de umiddelbart har samme formål. Men den store forskel ligger i, at reglar er høvlet, mens lægter ikke er høvlet. Det er også en af grundene til, at reglar anvendes, når der skal rettes noget op - f.eks. når man skal lægge et helt plant gulv mv. Dimensionerne er også typisk noget forskellige, når man sammenligner reglar og lægter, da reglar indeholder mere træ og derfor er mere solide. Derfor er prisniveauet for det meste også en anelse højere med hensyn til reglar. 

Er du f.eks.i gang med at bygge nyt eller renovere, så skal du netop bruge reglar til at stabilisere skelettet. Når du sætter skillevægge af gips op, så skal du bl.a. bruge reglar til dels at stabilisere væggene, men også så du kan fastgøre isoleringen i hulrummene.   

For yderligere informationer om vores reglar er du altid mere end velkommen til at tage kontakt til os på: 70 20 16 30.   

Product added to wishlist
Product added to wishlist