Træpiller

Om Södra Pellets: 

Bruges i stokerfyr, træpilleovne, brændeovne eller pejsindsatser. Det høje energiindhold i træpillen giver en økonomisk og miljøvenlig opvarmning af både store og små bygninger. Undgå at pillerne bliver udsat for fugt. Pillerne er CO2 neutrale, hvilket olie og naturgas ikke er. Sækken er fremstillet af polyetenplast. Følg reglerne for genanvendelse hos din kommune.    


Træpiller i sækken: 
• 100% rene
• Ensartede
• Mindre aske max 0,3%
• Højere energiindhold, 4,8 kWh 
• Slaggerfri
• Mindre smuld
• Bedre forbrænding
• Mindre besvær

Power Plus Askesuger 15 liter - 1000 watt
 • SKAFFEVARE
Brændsel

Power Plus Askesuger 15 liter - 1000 watt

Södra træpille 8mm - 16kg pose
  Træpiller

  Södra træpille 8mm - 16kg pose

  Södra træpille 8mm - 16kg pose - 896KG PALLE
   Træpiller

   Södra træpille 8mm - 16kg pose - 896KG PALLE

   CM Træpiller 6mm
    Træpiller

    CM Træpiller 6mm

    CM Træpiller 6mm
     Træpiller

     CM Træpiller 6mm - 896kg palle (56 poser)

     Viser 1-5 af 5 element(er)

     HVAD ER TRÆPILLER?

      Som udgangspunkt består træpiller af resttræ, savsmuld og spåner, hvorfor råmaterialerne er 100 % naturlige. Disse råmaterialer bliver først tørret, inden de sammenpresses under højt tryk, hvorefter træpillerne opnår sin karakteristiske form.

     Ønsker du at spare på varmeregningen derhjemme? Og har du samtidig et ønske om at opvarme husstanden, eller din erhvervsbygning, på en CO2-neutral måde? Med pillefyr og træpiller kan du både spare på varmeregningen samtidig med, at du opvarmer dit hjem på en bæredygtig måde. For i modsætning til traditionelle energikilder som gas- eller oliefyr, udleder træpiller, ligesom almindeligt træ, ikke CO2, når det brænder. Men træpiller udmærker sig også ved, at det fylder mindre end klassisk brænde – og så er det nemt at tænde op for. 


     HVORDAN LAVER MAN TRÆPILLER?

     Træpiller er lavet af tørt, komprimeret træflis. Der er flere forskellige måder at lave træpiller på, men følgende er en generaliseret beskrivelse af processen:

      

     1.      Træflis opnås ved at hugge træet i mindre stykker og tørre det.
     2.      Træfliset presser man derefter sammen under højt tryk og temperatur i en pelleteringsmaskine.
     3.      Når træfliset er blevet presset sammen, kommer det ud som træpiller i den ønskede form.
     4.      Træpillerne tørres derefter for at sikre, at der ikke er for meget fugt tilbage i dem, før de pakkes og sælges.


     Her hos Lavpris Træ finder du flere forskellige slags træpiller fra førende producenter som Södra og Barlinek. Vi har både 6 mm træpiller og 8 mm træpiller, hvorfor du helt sikkert kan finde nogle træpiller, som passer til lige præcis dit pillefyr. Det, som alle vores træpiller har til fælles er, at de har et lavt vandindhold, hvorfor de er meget energieffektive. 


     HVILKE TRÆPILLER ER BEDST?

     Der er ikke en entydig konklusion på, hvilke træpiller der er bedst, da det afhænger af flere faktorer, herunder pris, brændværdi, tæthed, længde og diameter. Det kan anbefales at læse op på de forskellige muligheder og sammenligne dem for at finde de træpiller, der passer bedst til dine behov. 

     Hos Lavpris Træ finder du bl.a. træpiller fra Södra Pellets, der er et velrenommeret mærke, som producerer træpiller af høj kvalitet. Deres træpiller er lavet af tørret træflis, der er presset sammen under højt tryk, hvilket giver dem en høj brændværdi og en jævn form. De er også tætte, hvilket gør dem effektive i at holde på varmen. Södra Pellets træpiller findes i forskellige længder og diametre, så du kan vælge dem, der passer bedst til din brændeovn eller pejs.
      

     HVAD KOSTER TRÆPILLER?

      Hvis du er på udkig efter billige træpiller, er producenter som Barlinek og Södra et rigtig godt bud, som du kan finde her på siden. Både vores Barlinek træpiller og vores Södra træpiller finder du til konkurrencedygtige priser, der ikke sprænger budgettet.

      

     TRÆPILLER 6 MM 

     Træpiller findes i 2 forskellige størrelser: 6mm og 8mm. Her er det udelukkende træpillernes diameter, der udgør forskellen, da energiindholdet i praksis er det samme. Men om du skal bruge den ene eller anden størrelse afhænger bl.a. af, om du har pilleovn eller pillefyr. Har du pilleovn, bør du typisk anvende 6 mm træpiller, mens 8 mm træpiller egner sig bedst til pillefyr. Vægtfylden er højere på de 6 mm træpiller, da flere piller simpelthen kan være i den enkelte pose. 

     Skal du bruge 6 mm træpiller, finder du flere forskellige slags her på siden, ligesom du også finder træpiller i mindre og større partier. Hvis du kun har behov for én pose træpiller, kan du f.eks. tage et nærmere kig på vores Barlinek træpiller 6 mm 15 kg. Som navnet antyder, kommer træpillerne i en 15 kg pose, hvor sammensætningen består af 100 % savsmuld fra nåletræ 

     Ønsker du et større parti 6 mm træpiller, finder du også vores store parti Barlinek træpiller på 990 kg og 66 poser

      

     TRÆPILLER 8 MM

     Du finder som sagt også 8 mm træpiller her på siden. Fra svenske Södra finder du bl.a. 8 mm træpiller i 16 kg poser, som er kendetegnet ved at have en ensartet, høj kvalitet. Skal du bruge et større parti træpiller, kan du f.eks. se nærmere på vores store parti Södra træpiller på 896 kg pr. palle.

     Sammensætningen i 8 mm træpiller består af 70 % savsmuld fra nåletræ samt 30 % savsmuld fra løvtræ, men ellers er energiindholdet tilsvarende 6 mm træpiller. Uanset om du køber 6 mm træpiller eller 8 mm træpiller, er det vigtigt, at du opbevarer dem hensigtsmæssigt. Træpillerne må f.eks. ikke opbevares frit udendørs, da fugt kan ødelægge træpillerne. I stedet skal de opbevares et tørt sted indendørs – f.eks. i en stald, udhus eller andre lignende steder, hvor det ikke udsættes for fugt. Men det skal samtidig også opbevares et sted med god ventilation, da træpiller kan få mængden af kulilte i rummet til at stige.   

     Mangler du en nem måde at komme af med snavs og støv fra dit pillefyr, kan du desuden anvende denne askesuger Power Plus, som opfanger selv de mindste støvpartikler.

     Product added to wishlist
     Product added to wishlist