Ildfast Mørtel 20 kg
  • SKAFFEVARE
Ildfast Mørtel 20 kg

Ildfast Mørtel 20 kg

2171752
499,95 kr
Inkl. moms

Egnet til fastgørelse af ildfaste sten i pejse, brændeovne og andre små ovne, tåler op til 1.050 gr. Mørtlen har samme udvidelse som ildfaste sten og sikrer således, at stenene ikke falder af pga. spændinger.

 

Anvendelse: Bland den ildfaste mørtel med vand indtil passende konsistens opnås (ca. 0,6-0,8 liter pr. 5 kg. og 3-4 liter pr. 25 kg.). De ildfaste sten og overfladen de skal monteres på, skal gøres fugtige så de ikke suger vandet ud af mørtlen. Mørtlen kan anvendes ved temperaturer 5-35 gr. Der skal opmures med en ekspansionsfuge på min. 3 mm. mellem de ildfaste sten.

Lagtykkelsen på den ildfaste mørtel må max. være ca. 10 mm. Efter opmuring skal murværket holdes let fugtigt i 5 døgn (afdækkes med plast). Mørtlen er først fuldt hærdet efter 28 døgn (ved 20 gr.) Ved første opfyring skal der fyres ganske let og kortvarigt, hvorefter murværket skal køle helt ned. Denne procedure gentages 3 gange med tiltagende temperatur. Herefter er spændinger i materialerne udlignet og der kan fyres normalt.

Bemærk ved udendørs pejse, at ildfaste sten der fugtes op af vand, skal tørres forsigtigt ud ved let fyring. Ellers kan der opstå revner i stenene pga. damptryk inde i stenen.

Ny

Du har altid mulig for at afhente dine bestilte materialer i en af vores 4 butikker. Hos os har du mulighed for gratis at låne en af vores trailer til hjemtransport af dine byggematerialer,uanset mængden. Vi har både snor og stropper som kan lånes.

Ved køb for mere end 3.000 kr. stiller vi gerne en gratis lånebil til rådighed til hjemtransporten, max 40 km fri & 2 timer inkl. læsning - ved køb under 3.000 kr. opkræves et gebyr på 150kr. - vores biler kan laste ca. 1200kg. og køres med almindeligt kørekort.

Kunder, der købte denne vare, købte også

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to wishlist
Product added to wishlist