Sibirisk Lærk

Som navnet antyder, vokser sibirisk lærk i Sibirien. Det er imidlertid vigtigt ikke at forveksle sibirisk lærk med europæisk lærk. Sibirisk lærk vokser i Taigaen, som er verdens største skovområde – og sibirisk lærk er samtidig den mest udbredte træsort i hele Rusland.  

Sibirisk lærk har inden for de sidste år fået større udbredelse i byggeriet, ofte på steder, hvor der før har været anvendt trykimprægneret fyrretræ. Sibirisk lærk anvendes til beklædning, sternbræt, hegn, legeredskaber, havemøbler, carporte osv.

Sibirisk lærk er vanskeligere at bearbejde end fyr og gran, fordi den er hårdere og mere sprød. Desuden er lærks vækst venstredrejet i hele vækstperioden til forskel fra gran og fyr, der først er venstredrejet og siden højredrejet. Det betyder, at sibirisk lærk vrider sig mere, hvilket stiller større krav til befæstelse. Der skal både være kortere mellem fastgørelsespunkterne, og desuden bør der for bores for at undgå revner.

Sibirisk lærk har til gengæld en meget lang og naturlig holdbarhed.

Forankringsdelen bør være 2½ gange trædimensionen. Der skal altid anvendes rustfri materialer i A4. Skulle du have nogle spørgsmål omkring sibirisk lærk, er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os for yderligere rådgivning.

Fast Deck Spacer 4, 5, 6, 7 mm
  Diverse

  Fast Deck Spacer 4-7 mm

  Fast Skrueskabelon Deck Mate til terrassebrædder (passer til 95/120/145mm)
   Skjult montage

   Fast Skrueskabelon Deck Mate til terrassebrædder (passer til 95/120/145mm)

   Viser 1-2 af 2 element(er)

   Sibirisk lærk – robust og holdbar træsort 

   Sibirisk lærk er en langsomtvoksende træsort hvilket betyder, at årringene er meget tætte. Klimaet i de sibiriske skove er kendetegnet ved kolde, lange vintre og tilsvarende korte somre – og det er netop udslagsgivende for træets tætte, robuste sammensætning. 

   Sibirisk lærk er derfor meget populært at anvende som beklædning på facader, som terrassebrædder, da træet er meget hårdført, og passer til det kolde, fugtige danske klima. Træsorten egner sig derfor særligt godt til udendørs montage, da det har en høj densitet og en høj andel af kerneved.   

   Lidt om træets egenskaber 

   Sibirisk lærk har et naturligt højt indhold af garvesyre og harpiks. Vores forarbejdede profiler består af 100 procent kernetræ, hvilket sikrer træet en meget lang levetid. Til montering af sibirisk lærk skal du udelukkende anvende rustfrie skruer, så træet ikke bliver misfarvet af skruerne. I modsætning til hærdede skruer er rustfrie skruer ikke nær så stærke, hvorfor det er vigtigt med en forboring og forsænkning. 

   Lærketræ skal befæstes tættere end f.eks. fyr – og så skal træet behandles så hurtigt som muligt. Gør du det, så undgår du dels, at træet bliver sort, ligesom du undgår begroning. Vi tilbyder, at træet kan leveres dyppet og grundet. 

   For at undgå udtørring er det også vigtigt at lærketræet efterbehandles. Det sikrer træets levetid, og at træet forbliver pænt i mange år frem.   

   Hvis du f.eks. anvender lærketræ som terrassebrædder, vil du få en robust terrasse, som er behagelig at gå på – og som samtidig ser nydelig ud.

   Product added to wishlist
   Product added to wishlist